Forumregels en -richtlijnen

De regels voor het leefbaar houden van dit forum

Moderators: maxke, Gie Pilaar

Forumregels en -richtlijnen

Berichtdoor Jens_VdD » 17 apr 2010 00:18

Forumregels en richtlijnen

1. Een topic openen

1.1 Gebruik de zoekfunctie alvorens een topic te starten, misschien is je vraag al eens gesteld en beantwoord geweest.
1.2 Geef een topic steeds een logische titel die de inhoud ervan kort samenvat. Zo weten de andere gebruikers waaraan ze zich mogen verwachten. “help” of “probleem” zijn bijvoorbeeld geen duidelijke titels.
1.3 Plaats het topic in het juiste sub-forum. Indien dit toch per ongeluk verkeerdelijk geplaatst wordt, dan zullen de moderators je helpen door het topic te verplaatsen.
1.4 Leg je probleem steeds duidelijk en volledig uit zodat andere gebruikers je zo goed mogelijk kunnen helpen.


2. Berichten plaatsen

2.1 Probeer zoveel mogelijk Standaardnederlands te spreken. Sommige dialecten zijn namelijk erg moeilijk verstaanbaar voor andere gebruikers. Vergeet niet dat er leden vanuit heel Vlaanderen en zelfs Nederland meelezen.
2.2 Gebruik niet uitsluitend hoofdletters om je verstaanbaar te maken.
2.3 Respecteer het correct gebruik van spaties en leestekens. Een doorlopende tekst zonder spaties is absoluut niet makkelijk om te lezen.
2.4 Zorg ervoor dat quotes relevant zijn en niet te veel plaats innemen. Quote bijvoorbeeld geen post met tien afbeeldingen erin, want dan worden die afbeeldingen opnieuw gepost. Dit kan zorgen voor een vertraagde werking van het forum. Je kan echter wel de [IMG] codes wissen en enkel reageren op de uitspraak.
2.5 Hou rekening met de grootte van de afbeeldingen die je post. Op upload-sites kan je meestal kiezen voor de grootte 'message board' (640*480) Te grote foto's vertragen immers de werking van het forum aanzienlijk.


3. Nieuwe leden

3.1 Ben je een nieuwkomer op dit forum, dan kan je je voorstellen in het topic 'Nieuwe leden'. (wordt binnenkort aangemaakt)
3.2 Typische beginnersvragen vinden jullie eveneens terug in het topic 'Nieuwe leden' onder de vorm van stickies.
3.3 Wees steeds vriendelijk en hulpvaardig tegenover nieuwkomers. Val ze niet verbaal aan omdat ze hun draai nog niet gevonden hebben op het forum of omdat ze minder ervaring en motorkennis hebben dan anderen.
3.4 Je kan pas een te-koop-topic openen als je minstens 20 posts hebt op dit forum! We hebben deze regels ingevoerd om te vermijden dat het te-koop-subforum zal gaan fungeren als een tweedehandssite. Heel wat 'leden' registreren zich immers enkel om iets te koop te stellen, waarna ze verdwijnen en niks meer posten. Voor zulke onpersoonlijke verkoopsposts kunt u zich beter wenden tot een tweedehandssite. (kapaza, ebay, 2dehands, ...)


4. Algemene regels

4.1 Blijf zoveel mogelijk ontopic, berichten naast de kwestie zijn zeker en vast niet verboden! Maar zorg er tenminste voor dat de topicstarter toch een antwoord krijgt op zijn vraag.
4.2 Plaats nooit privé-informatie, zoals telefoonnummers, adressen, pb's, e-mails, ... van een bepaald persoon online zonder de toestemming van de persoon in kwestie.
4.3 Wees steeds respectvol tegenover andere forumgebruikers. Bedreigende, haatdragende, kwetsende, discriminerende en gelijksoortig georiënteerde taal wordt niet getolereerd.
4.4 Vergeet het niet te vermelden in de titel als een product, dat je aanbiedt in het verkoopstopic, verkocht is.
4.5 Wanneer je iets te koop aanbiedt, zorg ervoor dat je alles duidelijk omschrijft. (bouwjaar, kilometerstand, kW, slijtage, opties, aandachtspunten, ...) Vergeet de prijs niet te vermelden en voeg ook een recente foto toe.
4.6 De persoon die iets te koop aanbiedt bepaalt zelf de prijs van het product. Ongeacht die prijs zal het niet aanvaard worden dat andere gebruikers hierop commentaar geven. Ook het afbreken van andermans koopwaar is uit den boze. Indien je denkt dat er sprake is van oplichting, verwittig dan een moderator.
4.7 een te koop topic kan en mag enkel opgemaakt worden door een lid met minstens 20 posts op zijn naam ( zie paragraaf nieuwe leden.


5. Klachten

5.1 Indien er klachten zijn over een bepaalde gebruiker, dan meld je dit aan een moderator. Het is niet de bedoeling dat jullie een probleem of geschil zelf proberen 'oplossen' door elkaar de huid vol te schelden in de betreffende topics.
5.2 Als je het niet eens bent met een beslissing/actie van een bepaalde moderator, dan open je een topic in het subforum 'feedback' waar je beleefd kan uitleggen waarom je niet akkoord gaat met de desbetreffende actie.
5.3 Indien er klachten zijn over de gang van zaken op het forum, dan kunnen jullie deze eveneens aankaarten in het topic 'feedback'. De moderators zullen je graag helpen met je probleem.
5.4 Als een gebruiker de regels overtreedt, dan zullen de moderators die persoon een waarschuwing geven. Indien het desbetreffende gedrag zich weer voordoet, dan zullen de moderators samen een ban voor een bepaalde tijd uitspreken over die persoon.
5.5 Indien een forumlid na meerdere tijdelijke bans nog steeds moedwillig blijft ingaan tegen de regels, dan kunnen de moderators samen beslissen om die persoon permanent van het forum te bannen.


6. Moderatorregels

6.1 Eén moderator kan nooit een ban over iemand uitspreken. De persoon in kwestie zal slechts geband worden als de meerderheid van de moderators hiermee akkoord gaat, op basis van een gegronde reden.
6.2 Indien een persoon tegen de regels ingaat, dan zal die altijd eerst één of meerdere waarschuwingen krijgen, alvorens er sprake kan zijn van een ban.
6.3 Moderators zullen nooit volledige berichten wissen, maar wel aanpassen indien er sprake is van ongepast taalgebruik. (Met uitzondering van een te koop topic van een lid met minder dan 20 posts.)
6.4 Indien er gegronde klachten over een bepaalde moderator zijn, dan zullen de overige moderators bespreken of de persoon in kwestie al dan niet uit zijn functie ontheven moet worden.
Laatst bijgewerkt door Jens_VdD op 12 sep 2011 21:07, in totaal 2 keer bewerkt.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Jens_VdD
gevorderde
 
Berichten: 2021
Geregistreerd: 02 jan 2008 06:00
Woonplaats: Ressegem aka "Racegem" & Gent

Berichtdoor Jens_VdD » 17 apr 2010 00:19

Afbeelding
Afbeelding
Avatar gebruiker
Jens_VdD
gevorderde
 
Berichten: 2021
Geregistreerd: 02 jan 2008 06:00
Woonplaats: Ressegem aka "Racegem" & Gent


Keer terug naar Forumregels

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast